Flex Training

In 2015 heeft TC De Burght het unieke Flex Tennis Training geïntroduceerd: trainen op de dagen die jou uitkomen en zo vaak als je maar wil! Dit systeem wordt inmiddels zelfs landelijk door andere tennisverenigingen overgenomen. Alle jeugdleden zijn gekoppeld aan een kleur: Rood, Oranje, Groen en Geel (1 of 2). Hiervoor hanteren we in principe dezelfde indeling als de tennisbond gebruikt bij de indeling van Tenniskids (rood, oranje, groen) en de competitie voor kinderen vanaf 11 jaar (geel). Iedere dag worden de trainingen aangeboden op vaste tijden. Kinderen mogen zelf weten hoe vaak ze komen trainen: één, twee, of drie keer per week. In principe traint ieder kind in de kleur waarin hij/zij competitie speelt. Kinderen die geen competitie spelen worden door de trainers ingedeeld aan de hand van hun niveau. 

Waarom deze opzet?
Graag willen wij onze jeugdleden de mogelijkheid bieden om vaker dan één keer per week te trainen. Goed leren tennissen en hierdoor meer plezier krijgen in het spel kost tijd. Wij denken dat kinderen zich sneller kunnen ontwikkelen als ze vaker dan één keer per week tennissen. Andere voordelen zijn dat kinderen meer bewegen, lekker buiten bezig zijn en de jeugdleden elkaar beter leren kennen omdat er niet meer in vaste groepen getraind wordt. Bovendien biedt dit systeem meer flexibiliteit: in geval van ziekte, kinderfeestje e.d. kan er gewoon op een andere dag getraind worden.

Competitietraining
Op vrijdagmiddag en alleen tijdens de voor- en najaarscompetitie krijgen de teams die deelnemen aan de Tenniskids Oranje en Groen en aan de landelijke voor –en najaarscompetitie op zondag, competitietraining aangeboden. Dit houdt in dat de trainers gericht met de teams aan de slag gaat met alle aspecten die met het spelen van wedstrijden te maken hebben. We denken dat de teams zich hierdoor verder kunnen ontwikkelen en (nog) beter voor de dag kunnen komen tijdens de competitiewedstrijden. De reguliere trainingen op vrijdag komen hierdoor te vervallen.

We bieden dit jaar (tot de start van de wintertraining) 17 weken training aan. De prijs bedraagt 200 euro. Er is geen training op feestdagen (Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, Koningsdag), in de meivakantie en in de week van het Open Burght Toernooi (week van 24 juni). De trainingen stoppen als de basisscholen zomervakantie krijgen en beginnen weer als de scholen starten.

Meer informatie: mail dan naar [email protected] 

Inschrijven voor de Flex Training is mogelijk via deze link.