Jeugdtennis bij TC De Burght

In 2015 ontwikkelde TC De Burght een voor Nederland uniek trainingssysteem: het Flex Training Systeem. Dit systeem wordt inmiddels landelijk door steeds meer verenigingen gebruikt. Wat is Flex Training? Dit systeem biedt kinderen de mogelijkheid om tot vier keer per week te trainen. Alle kinderen worden ingedeeld in een bepaalde kleur (blauw, rood, oranje, groen, geel). Iedere dag wordt er een uur les in die kleuren (met uitzondering van Blauw) aangeboden. Kinderen (en hun ouders) bepalen zelf op welke dagen ze willen trainen. Waarom Flex Training? Wij zijn van mening dat kinderen beter gaan spelen en vooral meer plezier in tennis krijgen als ze vaker dan één keer per week op de baan staan. Met dit systeem kunnen we kinderen dit bieden. Andere voordelen ten opzichte van het oude systeem (één uur les per week in een vast groepje): de onderlinge band tussen kinderen versterkt omdat er getraind wordt in wisselende groepen en als je een keer niet kan mis je niet gelijk een hele week training, maar kom je gewoon op een andere dag. De Flex Training wordt verzorgd door onze gediplomeerde trainers Pascalle Smeets-Druijts (hoofdtrainer) die op bepaalde uren geassisteerd worden door onze aspirant-trainers. Tijdens de trainingen kunnen ouders genieten op ons gedeeltelijk overkapte terras of in de gezellige kantine die dagelijks geopend is. In de winter bieden wij de mogelijkheid om indoortraining te volgen in Sportcentrum Hulsberg. 

Tenniskids World Tour en KNLTB-competitie 

Wat is er leuker dan naast trainen ook wedstrijdjes te spelen tegen andere verenigingen? TC De Burght neemt al vanaf de start deel aan de Tenniskids World Tour. Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids. Binnen Tenniskids spelen kinderen al heel snel wedstrijdjes, worden kinderen meteen opgenomen in een team, leren ze op een leuke    manier de juiste techniek en ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun  algehele coördinatie en sportbewustzijn. Naast de    uitdagende trainingen is er ook een gevarieerd wedstrijdaanbod waaraan kinderen het hele jaar door vaak als team kunnen    deelnemen. Jeugd vanaf 11 jaar kan deelnemen aan de KNLTB landelijke competitie op zondagochtend. In jongens, meisjes of gemengde teams worden in het voorjaar en najaar  gedurende zeven weken wedstrijden gespeeld tegen tennisverenigingen uit de regio. 

Hieronder volgt meer informatie over de verschillende kleuren binnen Tenniskids (bij de kleuren wordt een globale leeftijdsindeling genoemd, de trainers beslissen uiteindelijk in welke kleur kinderen het best passen):

Blauw

Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de vereniging, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en uitdagende oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden. Wij bieden iedere woensdagmiddag een uur Blauw aan voor de jongste jeugd. Inschrijven hiervoor is mogelijk zonder lid te zijn van TC De Burght.RoodIn deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden. Er wordt gespeeld met een spons/foam bal op een minibaan. Voor kinderen tussen 6 en 8 jaar.

Oranje

In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijke te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan met een bal die geschikt is voor het spelen op een kleinere baan (zachter en lichter dan een normale tennisbal). De wedstrijden worden steeds langer. Voor kinderen tussen 8 en 10 jaar.

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis (Geel). Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder  ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame bal die geschikt is voor tennis op eenhele baan. Voor kinderen tussen 10 en 12 jaar.   

 Andere activiteiten

Naast training en competitie organiseren we nog tal van andere activiteiten: Openings- en Slottoernooi, Plus Starren Junior-Seniortoernooi, Clubkampioenschappen, Halloween tocht etc.

Belangstelling?

Wil je meer informatie of een keer een proefles volgen? Dat kan! Neem contact op met onze trainster Pascalle Smeets-Druijts via 06-51072838 of mail naar [email protected]. Wil je lid worden? Klik dan hier voor het inschrijfformulier en hier voor het aanmeldformulier voor de Flex Training.