Over TC De Burght

Tennisclub De Burght is een actieve en bloeiende tennisclub gelegen op de grens van de Maastrichtse wijken Heer en Scharn. De Burght heeft ruim 450 leden, waaronder een groot aantal enthousiaste jeugdleden. Hiermee zijn we de grootste tennisvereniging van Maastricht Oost. De Burght is opgericht in 1980 en was lange tijd gevestigd rondom het fraai gerestaureerde kasteel De Burght, waar de club ook haar naam aan ontleend. In 2002 verhuisde de vereniging naar Sportpark Mulder. De Burght beschikt over negen uitstekende gravelbanen waardoor er bijna altijd wel een baan vrij is om te tennissen. Ook is er een miniveld en een oefenmuur. De gezellige horecagelegenheid die uitgebaat wordt door Game, Set & Match Catering is gedurende het tennisseizoen dagelijks geopend. TC De Burght heeft geen verlichting, padel- of indoorbanen. 

De Burght biedt zowel voor de recreatieve als wedstrijdtennissers alle mogelijkheden: naast landelijke en districtscompetities, clubkampioenschappen en het Open Burght Toernooi worden er allerlei recreatieve toernooien georganiseerd zoals het openings- en slottoernooi, het invitatietoernooi en het  junior-senior toernooi. Iedere dinsdagochtend vindt de Ladies’ Morning plaats,  woensdagavond is het Ladies Night en op donderdagavond meten de heren hun krachten tijdens de Herenavond.

Ook voor jeugdleden worden er allerlei activiteiten georganiseerd. De jongste leden kunnen meedoen aan de Tenniskids World Tour Rood en Oranje, de oudere jeugdleden aan de Tenniskids Groen of de landelijke en districtscompetities op zaterdag en zondag. Hiernaast worden nog veel andere activiteiten georganiseerd zoals de clubkampioenschappen, het openings- en slottoernooi, het  Open Burght Toernooi, Glow In The Dark Tennis en het Junior-Senior toernooi.

De tennislessen worden verzorgd en gecoördineerd door Pascalle Smeets-Druijts. Pascalle is een ervaren trainster die zelf op hoog, landelijk niveau gespeeld heeft. Het nemen van tennislessen is mogelijk voor zowel junioren als senioren, overdag en ’s avonds. Ook zijn er mogelijkheden om wintertraining te volgen.

Kortom, Tennisclub De Burght heeft voor iedereen iets te bieden: junior, senior, recreatie of prestatie.
U bent van harte welkom op ons park!